Telefonnummer: 0771-40 70 60
E-post: info@traningsmaskiner.com

Du är alltid välkommen att höra av dig.

Löpband test

Master T765 - ett mycket populärt löpband med stor löpyta

Löpband test

Då vi på Träningsmaskiner.com tar fram vårt sortiment gör vi det med extrem noggrannhet i våra återkommande löpband test för att du som kund alltid ska kunna känna dig säker på att du får en bra produkt. Därför testar vi alltid våra träningsmaskiner och säkerställer att även våra leverantörer har gjort noggranna tester av både kvalitet och funktion även vid hög belastning.
Detta gör att vi år efter år har löpband i vårt sortiment som blir bäst i test i undersökningar gjorda av seriösa aktörer.

Löpband test: Löpband Bäst i test

Exempel på modeller som har blivit bäst i test är Tunturi T40, Master T656 och Tunturi Pure Run 4.0. Köp dessa och andra noga testade löpband på Träningsmaskiner.com.

Löpband test: Exempel på komponenter i löpband som testas

Löpband test: Test av löpbandets motor

Löpbandets motor är en mycket viktig komponent. En bättre och starkare motor är att föredra. Det är många gånger svår att på ett rättvist sätt jämföra olika tillverkares motorer. Detta eftersom det inte finns något regelverk kring hur effekten ska mätas. Detta gör att en mindre kraftfull motor med ett uppskruvat varvtal kan påvisa en stark effekt. Detta gör att vi rekommenderar att man inte låter motorns effekt avgöra valet av löpband eftersom ett bra löpband så gott som alltid har en tillräckligt kraftfull motor med god kvalitet. Dock vill vi åter igen belysa att tyngre användare bör välja ett löpband med en kraftfull motor för att framförallt inte överhetta löpbandets motor i lägre hastigheter.

Löpband test: Test av löpbandets löpmatta

Dämpning – Löpbandets löpmatta ska ha en lagom dämpande yta. Inte för hård för att påfresta löparen för mycket och inte för mjuk vilket gör att det blir tyngre att springa. Just svikten i underlaget är en viktig del för en bra löpkänsla. Löpyta – Som regel bör du välja ett löpband med så stor löpyta som möjligt. Är du en kort person med kort löpsteg eller använder ditt löpband för promenader räcker ett mindre löpband med mindre löpyta.

Löpband test: Test och genomgång av löpbandets elektronik

Ett löpband har många elektroniska komponenter som brukar delas upp i två delar. Löpbandets display och löpbandets motorstyrning.
Löpbandets display – Löpbandets display innehåller, framförallt på de dyrare modellerna, ett stort antal funktioner som exempelvis inställning av hastighet och lutning. Träningsprogram, hastighet, kaloriförbrukning, distans, hjärtfrekvens är andra exempel på vanlig funktionalitet i ett löpband.
Motorstyrning av löpband – Samtliga löpband utom vissa av de minsta modellerna drivs av en elektronisk motor. Dessa andra löpband drivs mekaniskt av användaren.

Löpband – Våra mest populära modeller