Telefonnummer: 0771-40 70 60
E-post: info@traningsmaskiner.com

Du är alltid välkommen att höra av dig.

Tunturis unika innovationer

Master T765 - ett mycket populärt löpband med stor löpyta

Tunturis unika innovationer

Tunturi har en lång historia som banbrytare inom fitnessmarknaden, och man har tagit åtskilliga patent som understryker varumärkets unika karaktär. Det gäller flera innovationer i fråga om träningens säkerhet, bekvämlighet, motivation och effektivitet. Varje funktion har sin egen igenkännande symbol.

T-Coach – Din virtuella personliga coach

T-Coach gör det möjligt att ansluta din träningmaskin till din dator. Genom att koppla träningmaskinen till datorn kan du spara och analysera dina träningsuppgifter och testresultat på datorn. På så sätt har du massor av möjligheter att analysera din träning. Utifrån dessa uppgifter kan du sedan få ett personligt motionsråd från din egen T-Coach, din virtuella personliga tränare.

T-Road – Känsla av utomhusträning inomhus

Upplev utomhusträning medan du tränar inomhus! tunturis toppmodeller är
utrustade med denna patenterade uppfinning. Användaren ser och upplever
träningen med hjälp av filmer – bland annat från toscana – på displayen. Filmen
som visas reagerar fullt ut på användarens ansträngningar, dvs ju högre
hastighet, desto snabbare susar du fram.

T-Ride – Grafisk simulering av utomhusmiljön

Tillsammans med ovannämda t-Road™ är t-Ride™ en verklig urtyp för simulerad utomhusträning. t-Ride™ ger inomhusträningen en helt ny dimension. Upplev
träning genom olika grafiskt framställda landskap. Färdvägarna utmanar dig att
använda växlarna optimalt. Kämpa dig upp till toppen och njut när du rullar ner
igen med full fart. effekten av att använda de olika växlarna är en upplevelse i sig.
t-Ride™ som är utvecklats och patenterats av Tunturi är något mycket unikt.

Musik som får dig att röra dig i takt!

Tre stycken tunturi-musikprofiler har komponerats speciellt till
hjärtfrekvenskontrollprogrammen. Musik som får dig att röra dig i takt. Denna musik, som är specialkomponerad för tunturi, anger den rytm som krävs för att stanna inom den hjärtfrekvenszon som krävs.
MP3-funktion:
Du kan givetvis använda din egen musik i MP3-format. Det går lätt att lyssna på din favoritmusik under träningspasset via USB-minnet som medföljer som standard. Sätt in USB-minnet i panelen, så tar MP3-spelaren och högkvalitativa högtalarna hand om resten.

Din ”personliga tränare” som leder dig genom träningen

Du får en egen personlig tränare med tunturis t-trainer™! Denna funktion leder dig genom träningen. nyckelorden är variation, motivation och resultat. t-trainer
tar givetvis med en ordentlig ”nedvarvning” i beräkningen. Programmet hjälper dig att använda crosstrainern så effektivt som möjligt, så att muskelgrupperna förbättras i sin helhet. Flera träningsvarianter visas på skärmen.

Ett aktivt program för löpning och gång

Detta unika och patenterade tunturi-program är lika sinnrikt som det är enkelt. Två viktiga aspekter utgör grunden i detta program. Detta intelligenta program reglerar hastigheten och justerar tempot vid behov. Snabbare gång innebär automatiskt en högre hastighet, och tvärtom. Mycket bekväm och trygg med handsfree-funktion till nytta både till nybörjare och till mera erfarna idrottare. träning är effektiv och trygg eftersom PSC programmet aktivt reagerar på användarens rörelser. Detta innebär att om du börjar gå långsammare reagerar bandet omedelbart genom att justera hastigheten när du går på den bakre delen av mattan. Självklart ökar löpbandets hastighet ju mer du rör dig på den främre delen av mattan. PSC är en trygg men framför allt mycket effektiv funktion vid daglig träning. ett verkligen unikt program från tunturi som du själv måste uppleva!

Pulstagning via hantagens sensorer

När denna symbol finns på produkterna, mäts hjärtfrekvensen via sensorer i handtagen. Det är ett enkelt sätt att mäta pulsen. Kontaktsensorerna finns inbyggda i handtagen.

Trådlös pulsmätning

Det ger användaren fullständig frihet under träningen. Pulsbältet skickar uppgifter om hjärtfrekvensen till displayen.Det här är ett utmärkt alternativ när pulsen bör mätas kontinuer ligt och noggrant.. Pulsbältet ingår som standard i de flesta tunturimodeller
i Performance och endurance nivåer.

Pulsträningsprogram

T-Pulse™ ger användaren det mest pålitliga, intelligenta och kompletta
pulsträningsprogram som finns på fitnessmarknaden. Detta är ett unikt tunturikoncept, som ytterligare förfinar träningen tack vare hjärtfrekvenskontroll. Genom att justera intensiteten, ger din tunturi-maskin dig säkra besked om att du håller dig inom vald hjärtfrekvens. Det är lätt att ställa in och ändra på intensiteten. Med det här programmet förbättrar du din hälsa tryggt och
effektivt.

Variation i programmens intensitet och längd

En tunturi-maskin ger dig ett brett spektrum av förprogrammerade
träningsmöjligheter. Dessa program är avpassade för användarens behov.
Med t-Scale™ kan varje program anpassas till användarens egna önskemål
och behov genom en vridning på urvalshjul. ibland kan träningen kännas för
tungt eller för lätt. Du får själv välja intensiteten. t-Scale möjliggör en nästan
obegränsad skalning. Det är väsentligt att programmet kan anpassas och
förändras medan man tränar utan att du behöver avbryta träningen. Även tid
och sträck kan varieras.

Exakt visning av kcal/watt

Ergometrarna från Tunturi kalkylerar noggrant din personliga energiförbrukning i kcal och effekt i watt, till skillnad från många andra träningsredskap som bara ger en indikation. Användaren ser exakt träningsintensiteten och sina framsteg. Dessa funktioner är väsentliga om syftet med träningen är att gå ned i vikt och/eller förbättra konditionen. en exakt visning av kaloriförbrukningen i slutet av träningspasset är en viktig motivationshöjare för regelbunden träning. Användaren kan direkt se resultatet av träningen. en annan viktig funktion hos ergometern är att användaren kan även mäta hur sin kondition förbättras.

Unik och bekväm löpyta för löpband som är både trygg och stötdämpande – dina leder blir inte lika belastade.

löpband med ortopedisk matta (från modellen t40 och uppåt). Rekommenderas av sjukgymnaster. Bättre reklam för den här speciella
ortopediska mattan kan inte fås. tjockare och ännu mer stötdämpande matta möjliggör optimal träning och skonar muskler och leder. om säkerhet och bekvämlighet toppar din önskelista är detta speciella löpband ett måste.

Personliga inställningar

Personliga inställningar är nyckeln till individuell träning. Ju mer träningsredskapet vet om dess användare, desto bättre kan justeringar och gensvar anpassas efter den personen. Alla personliga inställningar kan även lagras i minnet. Detta ger dig möjligheten att lagra dina egna, personligt utformade träningsprogram.

Spara och använd dina egna träningsprogram

Med funktionen User prog kan du spara och använd dina egna träningsprogram. I de flesta av Tunturis träningsmaskiner går det dessutom att registrera flera användare.

Motivationshöjande program

Dessa funktioner är avsedda för att hålla träningen motivationshöjande och fysiskt utmanande. i konditionstestet är mätningar och analyser noggranna och helt automatiserade. testresultatet ger noggrant värde på din maximala syreupptagningsförmåga (Vo2 max) och du får ett omdöme om din kondition, till exempel ”bra” eller ”utmärkt”. Med ”Race” funktionen kan du jämföra dina mätningar mot dina tidigare resultat, för att ytterligare höja ribban. Det blir, med andra ord, en tävling mot tidigare uppnådda resultat!

Hopfällbar och utrymmessnål!

Den vackra, nordiska designen gör att tunturin passar in i varje hem. Praktiska viksystem och transporthjul gör det lätt att flytta varje maskin. Spara utrymme när det behövs.

Löpband – Våra mest populära modeller